Yurtdışı kaynaklı göçten en
çok etkilenen ve 15 ilde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin
(KOBİ), Türk vatandaşları ile Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKAS)
ve/veya Uluslararası koruma sağlanan kişiler için kayıtlı istihdam oluşturması
ve muhafaza etmesini desteklemek amacıyla uygulanan programın tanıtım
toplantısı, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in açılış konuşmasıyla
başladı.
Başkan Yetim konuşmasında, “Katı bir rekabet ortamı içinde bulunan sanayiciyi, tüccarı, üreticileri ve reel sektörü en çok düşündüren konulardan biri de finansmana erişim konusudur. Küresel piyasalardaki daralma, yüksek enflasyon ve kurdaki belirsizlikler, finansman sorununu da beraberinde getirmiştir. İlimizin ve ülkemizin aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşması, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiyle güçlü bir şekilde yola devam etmesi, mevcut finansal sistem ve uygulamaların çeşitliliğiyle paraleledir. Bu bağlamda, iş insanlarının ve girişimcilerin kullanımına yönelik tahsis edilen finansman çeşitliliğinin artırılması ile kredi tahsis işlemlerinin kolaylaştırılması en büyük talebimizdir.” dedi.
Başkan Mehmet Yetim’in konuşmasının ardından KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy programın kapsamı, niteliği, kredi başvuru ve uygulama sürecinin aşamaları, başvuru yapabilecek işletmeler ile ilgili detaylı bir sunum yaptı.
Dün, yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.
Toplantıya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in yanı sıra, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, meclis üyeleri ve ilgililer katıldı.
BİHA