KADEM bu yılki temayı “ısrarlı takip” olarak belirledi

KADEM, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında hazırladığı "ısrarlı takip"in de bir şiddet türü ve suç olduğuna yönelik toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflediği kampanyasını Şanlıurfa’da da tanıttı.

 ŞANLIURFA – Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında hazırladığı kampanyanın temasını 'ısrarlı takip' olarak belirledi. 

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, Aile Bakanlığı ve KADEM iş birliği ile 'Yasaya Tutun' sloganıyla 45 saniyelik film hazırlandı. Filmde, mağdurlara ısrarlı takibe uğradıkları zaman yasaların yanlarında olduğu hatırlatıldı.

Dernek, kampanyayı önceki yıllarda olduğu gibi zorunlu yayın kapsamındaki bir kamu spotu ile başlattı. ‘'Israrlı takip bir şiddet türüdür ve suçtur’’ mesajının verildiği kamu spotunda, ısrarlı takibin bu yıl, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak kabul edildiği hatırlatılıyor ve bu konuda toplumda bir farkındalık yaratmak hedefleniyor.

45 saniyelik film; fiziki ve dijital takibe uğrayan genç bir kadının hissettiği sıkışmışlık ve dehşet duygusunu, telefon ekranı ve bu ekranı sembolize eden cam engelle anlatıyor. Telefonuna gelen mesaj ve aramaların (ısrarlı takibin), genç kadının duygu dünyasında açtığı yaralar, camdaki çatlaklarla sembolize ediliyor.

“Yasaya Tutun” mesajı ise ısrarlı takibin suç kapsamına girdiği 5237 sayılı TCK’nın camı kırmasıyla veriliyor.

Söz konusu filmin tanıtımı KADEM’in Şanlıurfa Şubesi’nde de yapıldı. KADEM Şanlıurfa İl Temsilcisi Dilşah Öztürkmen, bu yılki tema ve hazırlanan filmle ilgili bilgiler verdi. Ardından KADEM’in film katılımcılara izletildi.

KADEM’İN ÖNCEKİ 25 KASIM KAMPANYALARI

KADEM, her yıl “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. ‘’Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu’ diyen KADEM, kadınların onurları ile yaşayabileceği adil bir dünya inşa etme hedefine; hak savunuculuğu ve literatüre katkılarının yanı sıra toplumsal bilinç oluşumuna yardımcı kampanyalarla ilerliyor.

KADEM, önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”, “Şiddete Göz Yumma”, “Şiddete Hakkın Yok”,  “Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” gibi kampanyalar düzenleyerek bu uluslararası soruna dikkat çekmişti.

BİHA