Tören sırasında konuşmalarını gerçekleştiren ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ‘’Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve işletmeleri bu amaçla bir araya getirmek istiyoruz’’ diyerek, Hedeflerinin, kentin tarım ve hayvancılık potansiyelinin tanıtımı ve bölge için cazibe merkezi haline getirilmesi olduğunu kaydetti. Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın, geniş tarım alanları, gıdasal üretimi ve hayvancılığıyla Türkiye’nin en önemli kenti olduğuna dikkat çekerek ‘’Fıstık ve pamuk üretiminde lideriz. Birçok sanayide çeşitli sektörlere ham madde sunuyoruz. Elimizde çok imkân var. Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak Urfa Peyniri ve Sadeyağımızı da tescilledik. Ürünlerimizin markalaşması sağlanmalı. İç ve dış piyasaya katma değeri yüksek ürünler pazarlanmalı. Urfa’yı markalaştırmalıyız.’’ diye konuştu.
Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın bünyesinde kurulan lisanslı depolarının çiftçi ve tüccarlara sağladığı faydalara değinen Kaya, Pamuk lisanslı deposunun 10.000 ton kapasite arttırım çalışmalarını ve fıstık lisanslı depo projesinin müjdesini vererek konuyla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.
Fuar, tarım alet ve makineleri, doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, canlı hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığı ve ilaçları, et ürünleri ve hayvansal gıdalar ve daha pek çok sektörü tek bir çatıda buluşturdu.
Fuar kapsamında; yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya yönelik atılacak adımlara katkı sağlanması amaçlı olarak, yerel dinamiklerin ve fırsatların doğru değerlendirilerek yeni yatırımlara imkân sağlanması ve yatırım imkânlarının geliştirilerek işbirliklerin kurulmasına zemin hazırlanacak.
BİHA