ŞANLIURFA
-Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, tarafından Şanlıurfa’da yapımı
devam eden 1700 Yataklı Şehir Hastanesi, Harran Üniversitesi Eski Tıp Fakültesi
ve Eski Çocuk Hastalıkları Hastanesi yerine planlanan 150 yataklı hastane ve
Milli Emlak tarafından kurumumuza devir edilen Mehmet Akif İnan Eğitim ve
Araştırma Hastanesi Haliliye Ek hizmet binası içerisinde bulunan kaba inşaatı
bitmiş 3600 metrekare sahada 9 kattan oluşan binanın 110 yataklı Çocuk
Hastanesi olarak planlandığı yatırımlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Türkiye’de sağlık sistemi içinde en üst düzey sağlık merkezleri olarak hizmet veren ve yapımı devam eden şehir hastaneleri içerisinde en büyüğü olan Şanlıurfa 1700 yataklı Şehir Hastanesinin yapımında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Çalışmaları yerinde görmek, gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve beraberindeki heyet Şanlıurfa Şehir Hastanesi inşaatını ziyaret etti.
Yüklenici firma temsilcileri ile yapılan toplantıda hastanenin gelinen son durum değerlendirildi. Değerlendirme toplantısının ardından şehir hastanesine inceleme ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, hastanenin bir an önce bitirilip hizmete açılması noktasında desteklerini iletti.
İHTİYAÇ HALİNDE YATAK SAYISI ARTABİLECEK
Şanlıurfa, bugüne kadar yapılan en büyük sağlık yatırımlarından birine mükemmeliyet merkezine kavuşmuş olacak. En üst teknolojinin kullanılacağı şehir hastaneleri, sağlık turizmi alanında da bölge ekonomisine önemli katkılar sunacak. 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesinin kapasitesi ihtiyaç halinde 2653’e kadar çıkabilecek şekilde planlandı.
Şanlıurfa Şehir Hastanesi, sahip olacağı nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım kapasitesi, ileri teknolojiye sahip tıbbı cihazları, ameliyathaneleri, her branştan poliklinikleri, uzman sağlık personeli ile bölgenin en güçlü sağlık tesislerinin başında gelecek. Hem Şanlıurfa’ya hem de civar illere en üst kalitede sağlık hizmeti sunulacak. Tamamlandığında her branştan 433 poliklinik, 53 adet ameliyathane, 547 adet yoğun bakım yatağı, 40 adet diyaliz yatağı, 40 adet yanık yatağı, 40 doğum salonu ile hizmet verecek. Palyatif serviste 70 yatak yer alacak. Hastanede yatak sayılarının branşlara göre şu şekilde dağılım göstermesi planlandı; genel hastanede 312, kadın doğum ve çocuk hastanesinde 312, KVC hastanesinde 145, onkoloji hastanesinde 174 yatak, psikiyatri hastanesinde 60 yatak. Toplamda 1700 yatak olarak planlanDI.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar ve beraberindeki heyetin ziyaretinde İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ile birlikte Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Ögr. Üyesi Dr. Faruk Günak ve Destek Hizmetleri Başkanı Halil Beyazkendir de eşlik etti.
BİHA